Parring

Sidst opdateret af .

Hvis du kommer til at tænke på om din hund (Hovawart) skal have hvalpe, så skal du være sikker på at du har tid og lyst. Fordi det kræver meget tid og energi hvis ens hund for hvalpe. Og du skal ikke tænke på om det er synd for hunden ikke at prøve at få hvalpe, for den ved jo ikke om den går glip af noget.

Hvis du har besluttet dig for at din hund skal have hvalpe, så er det en god ide at gå på en udstilling med hunden inden den bliver parret. Så kan dem fra udstillingen, der har forstand på din race, fortælle om det er en god ide at få hunden parret. Det er vigtigt at hunden har et godt og stabilt temperament. og så skal den også helst være en flot hund, så der kommer nogle flotte hvalpe ud af det. Hunden må heller ikke have en sygdom, som dens hvalpe kan arve. Man skal også sørge for at han hunden og tæven ( Hun hunden ) ikke er for fede, for så kan det være svært at få dem parret. Det er altså vigtigt at hunden for rigeligt med motion.

Tæven kan parres når den er, fra 5 – 18 dage inde i løbetiden. Der er forskellige tegn så man kan se hvornår tæven kan parres. Blandt andet kommer hundens blod til at ligne saftevand i stedet for at blodet bliver mørkt.

Det kan også være et problem hvis man ikke vil have sin tæve parret. Han hunden kan nemlig lugte når tæven er i løbetid, som de er et par gange om året. Og nogle gange sker det at han hunde stikker af for at finde en tæve at parre sig med. Så man skal holde sin tæve i snor når man går tur med den mens den er i løbetid. Ellers kommer der måske en løs han hund og parrer tæven. Hvis alt det her er et stort problem, så kan man få kastreret han hunden, så mister den lysten til at parre og så kan den heller ikke mere. Man kan også få sterilisteret sin tæve, så den ikke kan blive parret og ikke kommer i løbetid. Man skal selvfølgelig kun få han hunden kastreret eller tæven sterilisteret hvis man er sikker på at ens hund ikke skal have hvalpe.

Når tæven er blevet parret går der ca. 9 uger før hvalpene kommer (60–63 dage). For det meste går fødslen af sig selv, men nogle gange kan tæven ikke klare sig selv og så må den have kejsersnit. Det mest almindelige antal hvalpe at få for en lille hund er 1 – 6 hvalpe og for en stor hund er det 5 – 12 hvalpe.

Den bedste tid for en Hovawart tæve at få dens første kuld hvalpe er når den er 2 år gammel.

P.S Husk at få taget HD billeder, inden parringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.