Øre & øjenlidelser

Sidst opdateret af .

Øjne og ører er organer, som tilhører gruppen af sanseorganer. Det er derfor særdeles vigtigt at disse organer er normale, fordi hunden er særdeles afhængig af sit syn og sin hørelse. Hvis syns- og høresansen svigter, er det et handicap for hunden, som nedsætter hundens livskvalitet.

Hvis ejeren har mistanke om at hunden har dårlige øjne, nedsat synsevne, dårlige ører, nedsat hørelse, bør man kontakte dyrlæge for at få den rigtige diagnose og den rigtige behandling. Det vil ikke være tilrådeligt selv at forsøge at iværksætte en behandling uden forudgående konsultation hos en dyrlæge.

Ørerne behøver pleje. Det ydre øre kan renses med olie på en vattot. Pas på at der ikke kommer fugtighed ned i det indre øre.

Jeg bruger olie til ørerens. Kom olien på en vatrondel, sæt totten på pegefingeren og rens. Når I bruger en finger, kan I aldrig komme så langt ned, at i beskadiger øret. I det ydre øre er der ”krummelyrer”. Her kommer jeg olie på vatpinde og renser der, hvor jeg kan se. Stik ALDRIG vatpinden ned, hvor I ikke kan se!

Hvis hunden ryster på hovedet, så har den sikkert skidt i øret. Går den med hovedet skævt, er det alvorligt, måske en ørebetændelse. Hvis øret lugter rigtig grimt eller det er blodigt, så er det en dyrlægesag samme dag. Hvis det ikke bliver behandlet, kan hunden få kronisk øregangsbetændelse og når den ryster hovedet hele tiden, så kan den få det man kalder et ”blodøre”. Blodøre skal opereres.

Se efter skidt ca. 1 gang om md.


Klik her, for at komme til ordbog om sygdomme hos hunde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.