Hunden kan ikke lide at køre i bil

Sidst opdateret af .

De fleste hunde lærer at kunne lide at køre i bil uden problemer. Hvalpe kan undertiden blive urolige de første par gange, men så snart de forbinder bilen med en spændende tur i naturen, går det af sig selv. Visse hunde udvikler køresyge, som kan afhjælpes med medicinering. Tal med dyrlægen.

Den lille hvalp bør ikke sættes i bilens bagagerum, såfremt dette er lukket. I biler med åbent bagagerum er dette det bedste sted for hunden at opholde sig under kørslen, men det skal indlæres evt. ved at lade en medhjælper sidde på bagsædet og kærtegne hunden. Lad ikke hunden sidde op på sæderne og slet ikke foran i bilen. Dette kan medføre livsfarlige situationer, ikke mindst for medtrafikanter.

Nogle hunde udvikler angst for at køre i bil. Det kan skyldes oplevelser under kørslen, eller på de steder, hvor de er blevet kørt hen. Ofte er dette også forbundet med køresyge.

Behandlingen af hunde, der ikke kan lide at køre i bil, går ud på langsomt at tilvænne hunden til det, samt at kombinere bilkørsel med behagelige oplevelser.

Trin 1 Tag hunden i bilen og giv den nogle gode godbidder. Jo mere sulten hunden er, desto bedre. Gør det hele så uproblematisk som muligt. Hvis hunden ikke går frivilligt ind, få fat i den og sæt den i bilen. Gentag gerne dette 8-10 gange indtil hunden frivilligt og glædeligt går ind i bilen.

Trin 2 Det samme som før, men start nu motoren et kort øjeblik. Gentag dette indtil motoren kan køre i tomgang og hunden ikke viser tegn på uro.

Trin 3 Kør nu et lille stykke vej på 20-50 meter. Stop bilen, tag hunden ud og lav noget sjovt med den, som f. eks. søgning af godbidder.

Gentag dette indtil hunden sidder roligt i bilen .

Trin 4 Kør nu en lidt længere tur, og forøg afstanden gradvis.

Pas på med:

Ikke at påvirke hunden negativt ved at give den længere forklaringer på hvad en bil er og hvor lang og ufarlig turen er. Hunden forstår det ikke og bliver urolig.

Ikke at lege voldsomme lege med hunden efter de små køreture, for ellers begynder hunden at forbinde kørslen med spilopper og vil fremover opføre sig uroligt i bilen.

Ikke at miste tålmodigheden og skælde hunden ud. Det hjælper ikke!

Hvis problemet er forbundet med mangel på selvtillid hos hunden, bør hunden også udføre øvelser i problemløsning:

Læg en kop med godbidder under omvendt på gulvet, og lad hunden finde ud af at få fat i godbidderne.

Skær et hul i en tennisbold, fyld den med godbidder og lad hunden finde ud af det.

De fleste hunde lærer at kunne acceptere at køre i bil. Som regel tager behandlingen 2-4 uger.

held og lykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.